فهرست مطالب

Journal of New Applied Studies in Management, Economics & Accounting
Volume:2 Issue: 4, 2020

  • تاریخ انتشار: 1399/02/01
  • تعداد عناوین: 7
|
  • مهسا محمودی*، مجید جامی صفحات 7-19

    فرسودگی شغلی ازجمله عوارض و خطرهای شغلی است که در سالهای اخیر موردتوجه قرارگرفته است. این پژوهش به بررسی رابطه خستگی عاطفی و مسخ شخصیت در بین حسابرسان و وکالی دادگستری در بازه زمانی 97 - 98 پرداخته است. پژوهش به لحاظ هدف از نوع مطالعات کاربردی و به لحاظ روش تحقیق از نوع مطالعات توصیفی-تحلیلی میباشد. جامعه آماری این پژوهش حسابرسان و وکالی دادگستری شهر زاهدان است. به منظور تعیین نمونه از فرمول تعیین نمونه کوکران برای جامعه نامشخص استفاده گردید و حداقل تعداد نمونه موردنیاز برابر با 295 نفر برآورد شد. با توجه به نتایج به دست آمده وقتی کارکنان از سالمت روانی کامل برخوردار باشند و از شغل خود احساس رضایت نمایند، سلامت و امکان دستیابی به حداکثر کارایی در سازمان را موجب میشود؛ بنابراین پیشگیری از فرسودگی شغلی میتواند موجب افزایش سالمت روان گردد. لذا توجه به سالمت روان مستلزم توجه و ارتقای سطح مسخ شخصیت کارکنان میباشد.

    کلیدواژگان: خستگی عاطفی، مسخ شخصیت، فرسودگی شغلی، حسابرسان و وکالی دادگستری
  • حدیث عبدی*، فرزاد ایوانی، مهری علیمرادی صفحات 20-36

    تضاد بین مدیران و سهامداران ناشی از عدم تقارن اطلاعاتی است که طبق نظریه نمایندگی، مدیران در کسب اهداف خود از آن استفاده میکنند. انتشار گزارش هایی از مسئولیت اجتماعی شرکتها در کاهش هزینه های نمایندگی و عدم تقارن اطلاعاتی به منظور رسیدن به سود قابل اتکا برای سهام داران و استفاده کنندگان مفید است. در پژوهش حاضر رابطه بین تمرکز مالکیت و ارزشمندی سود حسابداری سنجیده شده است. همچنین تاثیر افشای مسئولیت اجتماعی به عنوان افشای پایدار از اطلاعات غیرمالی بر رابطه بین مالکیت غالب و ارزشمندی سود حسابداری مورد بررسی قرار گرفته است. بدین منظور، اطلاعات مربوط به 70 شرکت پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران طی سالهای 1390 تا 1396 بررسی شده است. نتایج پژوهش حاضر نشان میدهد که بین مالکیت غالب و ارزشمندی سود، رابطه منفی و معنادار وجود دارد و از بین مولفه های مسئولیت اجتماعی، افشای اطلاعات مربوط به مشارکت اجتماعی و عوامل تولید بر رابطه بین مالکیت غالب و ارزشمندی سود، تاثیر منفی و معنادار داشته اند. درحالی که افشای اطلاعات زیست محیطی و روابط کارکنان بر این رابطه، تاثیر معنادار و مثبت داشته است. درواقع در شرکتهایی که گزارشگری همراه با افشای مسئولیت اجتماعی است، بین مالکیت غالب و ارزشمندی سود رابطه ضعیف تری دیده میشود.

    کلیدواژگان: افشای پایدار، مسئولیت اجتماعی، مالکیت غالب، ارزشمندی سود حسابداری
  • ابراهیم عنایت پور شیاده*، عبدالکریم مقدم، احد اسدی فر، جواد درخشان صفحات 37-48

    در پژوهش حاضر، به بررسی تاثیر اندازه شرکت بر رابطه مدیریت سرمایه در گردش و سودآوری شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران پرداخته شده است. این پژوهش به لحاظ هدف، کاربردی می باشد. جامعه مطالعاتی این پژوهش، شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران طی دوره 7 ساله 1396 – 1390 میباشد و با توجه به محدودیت های پژوهش و با استفاده از روش سیستماتیک، اطالعات مربوط به 84 شرکت جمع آوری شده است. جهت بررسی فرضیات پژوهش، از روش آماری مبتنی بر رگرسیون چند متغیره و برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار Eviews استفاده شده است. طبق نتایج حاصل از فرضیه های پژوهش، بین مدیریت سرمایه در گردش و سودآوری رابطه مثبت و معناداری وجود دارد. همچنین یافته ها نشان داد، اندازه شرکت بر رابطه مدیریت سرمایه در گردش و سودآوری شرکتها، تاثیر معناداری ندارد.

    کلیدواژگان: اندازه شرکت، مدیریت سرمایه در گردش، سودآوری
  • سعید سپهرم*، مجید جامی، بهنام مرادخانی ملال صفحات 49-58

    هدف این پژوهش بررسی تاثیر عدم تقارن اطلاعاتی بر ارزش شرکت های بیمه ای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران میباشد. جامعه آماری این پژوهش شرکت های بیمه پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران است و نمونه انتخابی شامل 22 شرکت میباشد. این پژوهش ازنظر هدف، کاربردی و از نوع پژوهش توصیفی- همبستگی است و قلمرو زمانی پژوهش، اطلاعات سالهای 1392 تا 1396 شرکت های بیمه پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران میباشد. داده ها توسط نرم افزار 9 Eviews تجزیه و تحلیل شده اند. یافته های حاصل از این پژوهش نشان دادند که بین عدم تقارن اطلاعاتی و ارزش شرکت، ارتباط معناداری وجود دارد

    کلیدواژگان: عدم تقارن اطلاعاتی، ارزش شرکت، افشای اختیاری اطلاعات، افشای اجباری اطلاعات
  • سکینه یزدانی، نگین جباری*، نرگس کوهکن صفحات 59-72

    سازمانهای موفق تلاش میکنند تا با به کارگیری رویه ها، برنامه ها و راهبردهای مناسب بتوانند استعدادهایی را که برای تداوم حیاتشان ضروری هستند، جذب و نگهداری کنند. در این مسیر سازمانهایی موفق ترند که افراد مستعدتری را جذب و استخدام میکنند و یا به عبارتی مدیریت استعداد را عملیاتی میکنند. هدف از این مطالعه شناسایی مولفه های عملیاتی مدیریت استعداد در دانشگاه میباشد. روش تحقیق در این پژوهش، روش تحقیق توصیفی - تحلیلی و جامعه آماری پژوهش حاضر اعضای هییت علمی دانشگاه های گلستان، علوم پژشکی گلستان و آزاد اسالمی واحد گرگان بودند. تعداد 70 پرسشنامه در سال 1394 در بین نمونه ها توزیع شد. برای جمع آوری داده های پژوهش، از پرسشنامه محقق ساخته که با آلفای کرونباخ بیش از 70 %تایید گردید، استفاده شد. داده ها پس از جمع آوری در نرم افزار spss وارد شده و از آزمون های آماری مرتبط نظیر KMO و bartlet برای تجزیه و تحلیل استفاده شد. در تحقیق حاضر، اعضای هییت علمی مولفه های مدیریت استعداد را شامل جذب استعداد، توسعه استعداد، عوامل فردی و حفظ و نگهداشت استعداد دانستند، که هر کدام شامل شاخص های ارزیابی برای رسیدن به این مولفه ها و در نهایت تحقق مدیریت استعداد در دانشگاه ها میباشند. بر اساس یافته های پژوهش حاضر، با توجه به عوامل جذب استعداد، توسعه استعداد، عوامل فردی و حفظ و نگهداشت در مدیریت استعداد و تاکید در نقش برخی مولفه ها به ویژه مولفه حقوق و مزایا، در حفظ و نگهداشت از دیدگاه اعضای هییت علمی دانشگاه ها، برنامه ریزی و سیاست گذاری شفاف در این راستا جهت توفیق در دانشگاه ها و حرکت در جهت توسعه برنامه های کشور و برنامه های گام دوم انقلاب ضروری به نظر می رسد.

    کلیدواژگان: مدیریت استعداد، مولفه های عملیاتی، دانشگاه های استان گلستان
  • کریم مرادی، مسعود مرادی* صفحات 73-83

    یکی از ملزومات بهره برداری از دانش در سازمانها استفاده از ابزار فناوری اطلاعات و ایجاد یک پایگاه دانشی است. در این صورت است که می توان تمام تجارب سازمانی و دانش پنهان و آشکار همکاران را ذخیره و کدگذاری نمود تا استفاده از آن در سراسر سازمان آسان شود. مدیریت اسناد سازمانی، ایجاد انجمن های خبرگی و تشکیل اتاق های فکر برای تولید و پرورش ایده ها از موضوعاتی است که با استقرار سامانه جامع مدیریت دانش محقق خواهد شد. بنابراین بررسی سرمایه گذاری هایی مانند خرید خدمات مشاوره مدیریت در زمینه طراحی استراتژی مدیریت ارتباط با مخاطبان و مهندسی مجدد فرایندهای کسب و کار، خرید یا توسعه و پیاده سازی ابزارهای فناوری اطلاعات مدیریت ارتباط با مخاطبان و آموزش کارکنان، برای مدیریت ارتباط با مخاطبان ضروری می باشد. هدف اصلی پژوهش حاضر بررسی تاثیر مدیریت دانش سازمانی بر عملکرد مدیریت ارتباط با مخاطبان در شهرداری تهران بوده است. در این پژوهش به منظور بررسی فرضیات مرتبط با تاثیر زیرساخت های مدیریت دانش بر عملکرد مدیریت ارتباط با مخاطبان الکترونیک در شهرداری تهران از مدلسازی معادلات ساختاری استفاده شده است. بدین منظور با توجه به نمونه آماری که 80 نفر از مدیران شهرداری تهران بودند به پنج بعد فرهنگ سازمانی، زیرساخت سازمانی، منابع انسانی، زیرساخت های فناوری اطلاعات و استراتژی و رهبری سازمان و مدیریت ارتباط با مخاطبان الکترونیک پرداخته شد که نتایج نشان از تایید و تاثیر همه فرضیات پژوهش داشت.

    کلیدواژگان: مدیریت دانش سازمانی، مدیریت ارتباط با مخاطبان، عملکرد، شهرداری تهران
  • اسماعیل توسلی*، محمدرضا حمیدی زاده صفحات 84-103

    امروزه با تغییرات گسترده پیشرو و تغییر بسیاری از عملیات های بانکی از طریق فضای مجازی، نقش جذابیت درگاه ها و وبسایت بانک ها بیش از پیش نمایان و پرنگتر شده است. از سویی یکی از انواع روابطی که مصرف کنندگان با برند برقرار میکنند، احساس عشق نسبت به برند است. عشق به برند میتواند با ایجاد حاالت روحی - روانی خاص در ذهن مشتری و ایجاد رابطه ای قوی میان مشتری و برند، شرایط را به سمتی ببرد که مشتری بدون برند احساس کمبود نماید. با توجه به این امر در تحقیق حاضر، به بررسی تاثیر جذابیت وبسایت روی عشق به برند پرداخته شده است. جامعه آماری در این پژوهش را مشتریان و کاربران بانک تجارت در سطح شهر تهران در سال 1395 تشکیل میدهند. حجم نمونه موردنیاز نیز 384 تعیین و نمونه گیری شده است. روش نمونه گیری به صورت دومرحله ای مرحله اول انتخاب شعبه ها به شیوه نمونه گیری طبقه بندی و مرحله دوم، انتخاب مشتریان به شیوه نمونه گیری خوشه ای غیراحتمالی در دسترس است و ابزار مورد استفاده پرسش نامه استاندارد بوده است. برای اطمینان از کسب محتوای روایی از نظر اساتید و صاحب نظران حوزهی بازریابی و برای اطمینان از پایایی ابزار اندازهگیری، از روش های آلفای کرونباخ و بازآزمایی استفاده شده است. داده های جمع آوری شده به کمک دو نرم افزار SPSS و LISREL تجزیه و تحلیل شد. یافته های پژوهش نشان میدهد که جذابیت وبسایت بر عشق به برند تاثیر مثبت و معناداری دارد. همچنین نتایج پژوهش حاکی از تاثیر مثبت و معنادار تمامی ابعاد جذابیت وبسایت برگرفته شده از مدل هفت C ریپورت و جاورسکی 2002 ،روی عشق به برند دارد.

    کلیدواژگان: جذابیت وبسایت، عشق به برند، مدل هفت C ریپورت و جاورسکی، بانک تجارت